Tahukah anda bahawa dengan Portal Whizz segala masalah untuk mengemaskini dan penyelenggaraan laman web dan portal dapat diselesaikan dengan mudah. Ini telah diperakui sendiri oleh lebih 1000 pengguna Portal Whizz di Malaysia....

Walaupun berkonsepkan DIY atau bina sendiri, pihak Edorey telah menyediakan pakej mempelajari teknik-teknik membina laman web dan portal untuk semua pengguna Portal Whizz. Berbekalkan modul-modul terpilih Portal Whizz, pengguna akan dapat mempelajari teknik membina laman web bercirikan portal mereka dalam masa satu hari sahaja dengan memasuki Whizz Workshop. Setiap pelajar akan dibekalkan dengan buku manual khas Portal Whizz dan diketuai oleh tenaga pengajar terpilih dan terlatih.

Terdapat 3 pakej utama iaitu
  1. Pakej RM 50
  2. Pakej RM 299
  3. Pakej RM 499

Ciri-Ciri Pakej MyPortal:
*1) 1 SUB DOMAIN
2) 1 GB RUANG HOSTING
3) 1 ALAMAT E-MAIL
4) BANDWITH TANPA HAD
5) 5 MUKASURAT ARTIKEL TANPA HAD
6) PORTAL WHIZZ CMS
7) PENGURUSAN BANNER
8) KAJI SELIDIK
9) PETA CARIAN
10) GOOGLE ADSENSE
11) GOOGLE ANALYTIC
12) DWI BAHASA
* Domain pilihan akan dikenakan bayaran tambahan antara Rm50.00-Rm120


Portal Whizz Pakej Premium
Harga adalah RM 299/tahunan

Portal Whizz Pakej Super
Harga adalah RM 499/tahunan


Sistem Portal Whizz telah digunapakai oleh rangkaian Kolej Komuniti di Malaysia selama lebih 2 tahun. Usahasama dengan Kolej Komuniti Malaysia telah dimeterai bagi membolehkan pengguna Portal Whizz seluruh Malaysia boleh menjalani sesi Whizz Workshop di makmal komputer kolej. Pendaftaran boleh dibuat menerusi Pejabat Sekretariat A.T.E.B.P. di Cheras, Kuala Lumpur.

Peserta Whizz Workshop akan dikenakan bayaran sebanyak RM 300 sahaja termasuk kos makan dan makmal komputer secara individu. Peserta akan diajar dari mula bagaimana hendak membina laman web bercirikan portal mereka sehingga siap melalui proses memasukkan data, imej, kandungan serta pengaktifan akaun emel . Walaupun para peserta bukan terdiri dari pakar IT atau mahir IT, para peserta dijamin mampu membina laman web bercirikan portal mereka mengikut citarasa peserta sendiri.

Portal Whizz diperakui AITI, UTM

Setelah berada lebih 3 tahun dipasaran, sistem Portal Whizz akhirnya telah mendapat sokongan dan perakuan oleh pihak ADVANCED INFORMATION TECHNLOGY INSTITUTE (AITI), Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dibawah kelolaan Pengarah AITI iaitu Professor Madya Dr. Shafie Mat Yatim M.Sc. Comp. Sc. (UKM), Dr. Harihodin Selamat Ph. D. Comp. Sc. (Bradford), Professor Madya Sarudin Kari M.Sc. Comp. Sc. (UTM) dan Senior Lecturer Raja Baharuddin Anom M.Sc. Sys. Ana. Business (Florida).

AITI adalah sebuah institut dibawah Fakulti Sistem Komunikasi dan Sains Komputer, UTM dimana ianya memfokuskan program-program ICT seperti latihan, pembangunan sistem dan pengurusan aktiviti ICT. Bertempat di UTM City Campus, Jalan Semarak, AITI telah melahirkan beratus sistem, perisian, projek untuk kerajaan dan badan korporat di Malaysia yang memfokuskan teknologi tinggi perkomputeran.

Kerjasama yang erat telah terbentuk antara Edorey dan AITI melalui sebuah program iaitu 'ADVANCED TECHNOLOGY EMPOWERMENT BUSINESS PROGRAMME' atau A.T.E.B.P. bagi menyediakan sebuah masyarakat industri termaju selaras dengan agenda negara ke arah melahirkan golongan K-Ekonomi; yang mampu bersaing secara lebih global dan akan menjadikan pengetahuan sebagai asas ekonomi negara. Proses peralihan dari P-Ekonomi ini akan menunjukkan sebuah proses peralihan yang dinamik dan menjadikan IT sebagai kelebihan dalam persaingan. Golongan yang tidak menitikberatkan IT sebagai alat persaingan dikatakan akan terpinggir dan tidak dapat bersaing di dalam era K-Ekonomi.

Dibawah A.T.E.B.P., sebuah jaringan business partner akan dibentuk bagi mengedar produk-produk terpilih yang sesuai untuk bagi semua perniagaan, individu, organisasi, jabatan kerajaan serta swasta, untuk mencapai objektif program. Beberapa prinsipal utama juga dikenalpasti seperti TM Berhad dan Celcom Berhad bagi penyaluran produk bonus didalam A.T.E.B.P. 'Executive Talk' juga telah bermula di UTM, Jalan Semarak, Kuala Lumpur bagi menyampaikan program ini kepada semua golongan masyarakat Malaysia khasnya.


Hi Tea bersama Rashidi Ishak

"Perghhh... Bosannya duduk rumah!" Sekarang saya dah betul-betul jadi Mr. Mama sebab sepenuh masa saya hanya di rumah dengan anak-anak! Hehehe! Dan bercerita tentang Mr. Mama, saya mendapat banyak respon dari drama tersebut. Nampaknya, penonton betul-betul terhibur dengan rancangan tersebut. Tetapi dukacita saya maklumkan saya terpaksa mengucapkan selamat tinggal kepada produksi kerana masalah kesihatan saya.

Dalam waktu saya berehat di rumah, saya banyak membaca dan melayari laman-laman web yang ada di internet. Banyak maklumat yang saya perolehi. Sungguh menakjubkan! Sumber yang diambil dari Internet World Stats menunjukkan jumlah pengguna internet dunia sehingga Disember 2007 – 1,319,872,109 dan jumlah pengguna internet di Malaysia sahaja melebihi 14 juta orang. Dari situ saya dapati yang peluang menjana pendapatan melalui laman web dan internet amat besar. Walaupun saya pernah membuat blog saya bersama Vee, http://kebintang.blogspot.com tetapi apa yang saya dapati, banyak perkara yang terbatas dan tak dapat saya buat jika saya memang ingin betul-betul serius dalam menjalankan perniagaan internet ini. Saya mesti mempunyai laman web saya sendiri! Saya pun mulalah mencari cari cara macammana nak buat laman web sendiri. Fuuh! Susah rupanya nak buat laman web ni!

Cuba jugak tanya orang nak suruh buat tapi... Hmmm... Boleh tahan juga rupanya caj professional yang nak kena saya bayar. Awal bulan haritu tengah ’dok driving’, saya terdengar dalam Sinar FM satu iklan yang cukup menarik minat saya. Portal Whizz – bagaimana kita boleh membuat laman web dengan mudah. Balik petang itu terus saya melayari laman web yang dinyatakan – www.whizzfx.com

Bila saya amati penerangan yang ada di dalam laman web tersebut, terus saya rasa tertarik. Mana tidaknya, dalam masa 2 jam, kita dah boleh buat laman web sendiri walaupun kita ni buta IT! Biar betul!? Saya pun terus menghubungi syarikat yang mengeluarkan sistem Portal Whizz ini, Edorey Technologies Sdn Bhd yang ibupejabatnya di Wisma Zelan Cheras. Saya dapati syarikat ini dimiliki 100% bumiputera dan sistem yang dibina ini merupakan Sistem Portal DIY mesra pengguna pertama dunia. Sistem ni telah melalui tempoh 7 tahun R&D dan telah digunakan oleh hampir semua Rangkaian Kolej Komuniti seluruh Malaysia dan lebih 500 buah sekolah, jabatan-jabatan kerajaan dan organisasi korporat di Malaysia malah dari luar negara. Ini dah cukup bagus!

Saya difahamkan yang Edorey juga ada membuat ’Executive Talk’ untuk menerangkan dengan lebih jelas tentang sistem Portal Whizz ini secara percuma. Saya terus mendaftarkan nama untuk menghadiri program tersebut. Beberapa hari selepas itu, saya telah hadir ke program tersebut. Setelah mendengar taklimat yang disampaikan sendiri oleh Pengerusi Eksekutif Edorey Group of Companies, En Nazri Abd Rahman, saya betul-betul terpegun dan mendapat banyak info yang selama ini saya tidak ketahui. Barulah saya tahu apa yang dikatakan laman web dan apa pula yang dikatakan portal. Mungkin ada diantara anda tidak pernah dengar istilah ’portal’ betul tak? Banyak perbezaannya. Patutlah selama ini ramai yang mungkin kecewa dan tidak berpuashati dengan laman web mereka sebap banyak perkara-perkara penting yang tidak ada pada laman web biasa berbanding portal. Rupanya tak sama jika kita mendapat info dari bahan bacaan berbanding kita mendengar penerangan tersebut dari mereka yang pakar secara terus. Saya juga diberi peluang untuk mencuba sendiri sistem Portal Whizz tersebut kerana program tersebut diadakan didalam makmal komputer. Memang puashati! Sukar dipercayai! Saya berjaya membuat sebuah Portal dalam masa 2 jam sahaja dan portal peribadi saya www.rashidiishak.com berjaya saya siapkan dalam masa tidak sampai 6 jam!

Di dalam ’Executive Talk’ ini, Edorey juga memperkenalkan kepada saya program yang dinamakan A.T.E.B.P – Advanced Technology Empowerment Business Programme. Kita boleh menjadi ‘Business Partner’ kepada program ini dengan modal permulaan yang cukup fleksi. Melalui workshop satu hari yang disediakan, kita boleh menjadi webmaster bagi portal kita sendiri ataupun menyediakan perkhidmatan untuk membuat portal pelanggan dan boleh mendapat keuntungan ribuan ringgit. Program ini juga menyediakan kursus bimbingan bagaimana kita boleh menjadi Usahawan IT yang berjaya melalui modul-modul latihan yang cukup menarik dan disampaikan oleh fasilitator-fasilitator yang cukup berpengalaman. Saya cukup berpuashati dengan menyertai program ini. Tak pernah terfikir dari karier sebagai artis, sekarang saya telah mengorak selangkah lagi kehadapan dengan menceburi bidang ICT dan berjaya menjadi seorang Web Master dan Usahawan IT dalam masa yang cukup singkat. Memang saya tak pernah terfikir sebelum ni.

Dengan bimbingan dan sokongan yang diberikan oleh Team Edorey, saya yakin saya akan dapat mencapai cita-cita saya untuk menjadi Usahawan Internet Malaysia yang berjaya. Walaupun tidak sampai sebulan menyertai program ini, saya sudah memperolehi pendapatan yang lumayan menerusi model perniagaan yang cukup menarik dan berkesan. Kalau Dr. Irfan Khairi – Jutawan Internet Malaysia boleh menjadi jutawan dengan hanya menjual peta Malaysia melalui laman web beliau, mengapa kita rakyat Malaysia yang lain tidak mahu mencuba dan tidak boleh menjadi bakal jutawan yang seterusnya? Kenapa tunggu lagi?

Saya akan berkongsi rahsia perniagaan yang menakjubkan ini bersama-sama anda semua.

JOM! Kita jumpa di sana!

p/s - Hubungi saya jika anda berminat dengan salah satu pakej di atas. CEPAT ! Stok adalah terhad. Siapa CEPAT dia DAPAT.

0 Comments:

Post a CommentCatatan Terbaru Catatan Lama Laman utama

Hubungi saya :

Badruzamani Azmi
Manager
Valina Rabbitary Agro Farm
Bilik 132
Anjung Rahmat Inn
Batu 6, Jalan Gombak, Kuala Lumpur, 53100
Malaysia
Mobile: 0134177752
badruzamani_azmi@yahoo.com
nak KAYA kena ada DUIT
Visit MyBlogLog and get a signature like this!